TENS - TRANSKUTANA ELEKTRO STIMULACIJA

TENS je kratica za transkutano elektro stimuliranje živcev.

TENS priporočajo protibolečinske ambulante in fizioterapevtske službe po vsem svetu. Ne le, da TENS zmanjša akutno in kronično bolečino, lahko vam pomaga tudi zmanjšati uporabo zdravil proti bolečini.

TENS preprosto pomeni spodbujanje telesa k lastni naravni obrambi proti bolečinam.

TENS deluje tako, da preko samolepilnih elektrod/rokavice/nogavice pošilja zelo majhen električni tok in s tem spodbuja senzorične živce, ki so nosilci signalov dotika in temperature. Ti živci gredo po isti povezavi v hrbtenjačo, kot živci, ki prenašajo bolečino. Močan senzoričen signal bo nadomestil signal bolečine, med potovanjem po hrbtenjači navzgor v možgane. Ta prenos je znan kot  „Vrata bolečine”. Občutki mravljinčenja in zbadanja začno premagovati signale bolečine.

Pri nizki nastavitvi frekvence pulza deluje TENS tako, da sprošča endorfine, to so telesu lastne snovi s podobnim delovanjem kot morfij, ki sproščajo in lajšajo bolečine. Delovanje se krepi več kot 40 minut in lahko traja še do 4 ure po izklopu naprave.

TENS lahko uporabljate toliko in tako pogosto, kolikor vam pomaga lajšati bolečine. Nima neželenih učinkov. Celo neprekinjena uporaba je mogoča, vendar je treba na vsake 12 ur zamenjati mesto elektrodnih blazinic, da koža zadiha na zraku.

V ambulanti za zdravljenje bolečine UKC Ljubljana priporočajo uporabo tensa vsaj 1 uro skupaj, nato malo premora in spet...na začetku tudi do 6 ur na dan, če vam čas dopušča.

 PERFECT TENS - za zdravljenje bolečin v križu, ramenih, vratu, išijasa, kolena, hrbta...

CENA: 90 EUR

 

 

Za več informacij pokličite BIOVIVA, T: 041/679-681